פציעה בברך במשחק כדורגל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/02/2023 | 17:37 | מאת: בר

לפני שבועיים שיחקתי כדורגל והברך התחילה לכאוב לי בשלב מסוים במשחק, לא זוכר תנועה מסויימת או מכה. הכאב היה בעיקר בעת יישור הברך בצד הליטרלי. יום לאחר מכן הברך כאבה בהרבה יותר במיוחד בכיפוף או ביישור, לא הייתה לי רגישות למישוש. הייתי אצל אורתופד יומיים אחרי ששלל קרע במיניסקוס. שבועיים אחרי, עדיין לא מצליח לנעול את הברך אך הכאבים בכיפוף נעלמו כמעט לגמרי ( מצליח לעשות סקוואט בלי כאב ). עוד שלושה שבועות אני טס לסקי ומפחד שלא אוכל לגלוש. האם כדאי להגיע לעוד ביקור אצל אורתופד בשביל לעשות צילום? האם כדאי לעשות תרגילים לחיזוק השרירים שסובבים את הברך ותרגילים להחזרת טווח תנועה למרות הכאבים?

בר שלום צילום מדגים רקמות קשות- כלומר בעיקר עצמות, ולכן כלי מצויין על מנת לשלול שבר. לפי הסיפור שלך אני לא מתרשמת שיש חשד ממשי לשבר, ולכן אני לא בטוחה לגבי צילום, אבל אני כן ממליצה להגיע לעוד בדיקה קלינית אצל אורתופד ספורט מומחה ברך או פיזיותרפיסט מומחה לצורך בדיקה קלינית יסודית שתכווין לאפשרויות טיפול. אני לא יכולה להמליץ על תרגול ספציפי במיוחד שהוא גורם לכאב, בלי להבין את מקור הכאב. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה