כאב בחזה בתנועה, לאחר טיפולי מגע

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

01/02/2023 | 17:56 | מאת: מיכל

לפני כחודשיים, קיבלתי כשלושה טיפולי מגע עמוק מאוד בשכמות וגב עליון, במכון פיזיותרפיה. הסכמתי למגע המכאיב, כיון שנאמר לי שזה מה שישחרר את הצוואר שכאב לי לאורך זמן. מיד לאחר הטיפול הראשון התחיל כאב בחזה, כשאני פונה לצד ימין. הכאב נעשה ברור יותר והתווסף לו כאב גם בנשימה. הפסקתי את הפיזיותרפיה ולאחר כחודש הכאב נעלם. האם יתכן וטיפול מגע עמוק בפיזיותרפיה יכול לגרום לכאב בעצם החזה וסביבה?

מיכל שלום אני לא ממש יודעת למה הכוונה בטיפול עמוק, זה לא סוג טיפולספציפי ומוכר בפיזיותרפיה, ככה שאני לא יודעת מה נעשה בטיפול, ובוודאי שאני לא יודעת לקשור בין הטיפול לכאב. באופן עקרוני, השכמות והגב העליון סמוכים לצלעות ולבית החזה, ומחוברים גם ברכמות רכות וגם באופן גרמי (עצמות). אם את מרגישה או הרגשת לא בנוח עם הטיפול, הכי טוב זה להציף את זה מול מי שמטפל בך במכון, או אפילו עם מנהל/ת המכון אם לא נוח מול הפיזיותרפיסט/ית המטפל/ת. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה