יוגה ומרפק גולף......

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

27/01/2023 | 22:30 | מאת: רעות

שלום הנני מבצעת יוגה וסובלת ממרפק גולף. אני ביוגה לא מבצעת תנועות שמפעילות משקח על הידיים או מרפק. אלא תנועות מתיחה של הידיים בשכיבה ועמידה. עם זאת, יש לי התלבטות לגבי תנועה מסויימת האם היא מתאימה למצבי? במנח של שכיבה על הגב, ידיים מישרות לצידי הגוף בגובה הכתפיים ואז מקפלת את המרפק והכף יד נוגעת בכתף. בצורה זו אני מבצעת כמו מעין פתיחה וסגירה של השכמןת. מדמה בעצם תנןעה של כנפיים ונפנוף כנפיים רק בשכיבה . האם עצם העובדה כי המרפק מקופל זה יכול ליצור לחץ ועומס עליו ולהחמיר את מצבי? האם עדיף לבצע תנןעות מתיחה במרפק ישר בלבד? כמו כן, הנני מסתובבת עם חבק מרפק קבוע פרט ללילה. האם כדאי להתאמן יוגה ומתיחות עם החבק אן עדיף מתיחות בלי החבק? תודה רבה

רעות שלום אני לא ממש מצליחה להבין את התרגיל הספציפי שאת עושה ביוגה, אבל באופן כללי אם יש תרגיל מסויים שמעורר את הכאב הספציפי במרפק, אני ממליצה לא לעשות אותו ולמצוא תרגיל חלופי לו שלא מפיק כאב. לגבי החבק, הוא נועד להוריד עומס מהאזור כשהשרירים שנאחזים למקום מתכווצים ומפעילים עומס נקודתי ולכן הוא פחות משמעותי במתיחה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה