שאלה על המפשעה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/01/2023 | 10:17 | מאת: רביב

אני התחלתי לתרגל חיזוק שרירי האגן ורוצה לדעת אם זה יעזור למנוע בריחת צואה/לחץ בפיפי ? לכמה זמן זה יחזיק מבחינה גופנית

רביב שלום שרירי רצפת האגן הם שרירים מורכבים. סימפטומים הקשורים בשליטה על שתן וצואה יכולים לנבוע מחולשה שלהם/ ממתח מוגבר שלהם. כשמתרגלים שרירי רצפת האגן חשוב לדעת מה טיב הבעיה ולכן חשוב לעבור הערכה של השרירים במסגרת של פיזיותרפיה לרצפת האגן ההערכה חשובה בנוסף כי לא תמיד אנחנו מפעילים נכון את השרירים וחשוב שהפיזיותרפיסטית תגיד האם ההפעלה היא נכונה ויעילה ואז החיזוק יהיה בהתאם. לשאלתך- שרירי רצפת האגן אמונים בין היתר על סגירת הסוגרים של פי הטבעת והשתן ולכן חיזוק שלהם לחלוטין יכול לשפר ואף למנוע בריחת צואה או שתן. אם מחזקים בצורה הדרגתית ונכונה וממשיכים לתחזק , היעילות של השליטה תהיה טובה יותר למשך זמן. כמובן שישנן השפעות כמו גיל, מחלות רקע, תרופות שנוטלים, ניתוחים באזור, מצב הורמונלי ועוד, שעשויים להשפיע על תהליך החיזוק ויעילותו. לכן כדאי לבצע הערכה מסודרת טרם התרגול.

מנהלי פורום פיזיותרפיה