כאב גב אחרי הגבהת יד למעלה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

31/12/2022 | 14:26 | מאת: אנונימי

שלום בן 29 ללא בעיות בריאות או אורטופדיות כלשהן. עקב עודף משקל לאחרונה התחלתי בטבעונות ופעילות גופנית אירובית ריצה/ הליכה מהירה וגם חדר כושר. אתמול שישי ביקשו ממני להביא משהו מעל הארון מטבח הרמתי את היד וקצת את הגוף ומאותו הרגע נתפס לי הגב באזור השכמות ככה שתנוחות מסוימות אני מרגיש כאב וקושי בתנועה. האם זה יעבור? מה ניתן לעשות כדי לטפל בזה? (אני מחדרה כללית) האם עדיף לעשות ספורט או לנוח? תודה

שלום רב ניתן לחמם את האזור שנתפס על ידי כרית חמה או בקבוק חם. אני לא חושבת שיש מניעה מלהפעיל את היד, יחד עם זאת אם מאד כואב לך, אפשר בימים הקרובים להפחית בתרגול תנועות שמגרות את הכאב,ולהימנע מאימון עם משקולות לגפיים עליונות עד שרמת הכאב תרד. אני לא רואה מניעה לאימון משקולות לגפיים תחתונות או לפעילות אירובית כמו ריצה והליכה. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה