מרפק גולף וכתף כפואה צד ימין

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/12/2022 | 08:47 | מאת: שני

שלום. בת 33. מזה שנה סובלת מהאבחנות הנל עם כאב לאורך כל היד ושכמה. לצערי רק לאחרונה אובחנתי נכון וכי לא טופלתי היטב כל השנה. כעת אני חודש עם חבק למרפק וממתינה לפיזיותרפיה. בנתיים התחלתי יוגה טיפולית. ההתחלה הייתה ממש טובה והרגשתי שהגוף משתחרר מעט. עם זאת, מזה 3 ימים מבצעת 2 תרגילים חדשים שהביאו לי. הראשון זה לשכב על הגב ידיים לצידי הגוף שהאצבעות פרוסות ונוגעות ברצפה. כף יד כלפי תקרה. ולפתוח את הידיים לצדדים שכל האמה על הרצפה. בפעולה הזו מרגישה כאב סביב מרפק אפילו שהיד ישרה. כמו כן, תרגיל נוסף של תנוחת 6 כאשר ההישענות היא על האמות שהן מאוגרפות. מרגישה כאב מהמרפק לאורך האמה וגם באגרוף עצמו. המדריך טוען שככה הגןף יתחזק. האם זה נשמע סביר לאור האבחנות שיש לי? מרגישה שבימים האלה החמיר לי הכאב ביד ומפחדת לבצע נזק לעצמי או שאכן זו דרך לחזק את עצמי? תודה

שני שלום, כאשר יש רגישות באזור המרפק (כפי שציינת שאובחנת עם מרפק גולף) אכן התרגילים שכוללים מגע עם הרצפה או נשיאת משקל על המרפק עלולים לגרום לכאבים באזור, אך לא בהכרח מדובר על נזק לגוף. בכל מקרה היי רגישה לתחושותייך ועדיף להימנע מתרגילים המחמירים את הכאבים, בוודאי יש מספיק תרגילים אחרים שאפשר לבצע לצורך חיזוק הידיים ופלג הגוף העליון. בהחלט מומלץ לפנות לפיזיותרפיה על מנת לבצע הערכה ולקבל טיפול מתאים והדרכה. בהצלחה

מנהלי פורום פיזיותרפיה