שאלה לדבי דורבןןן-ןןןןןן

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/12/2022 | 10:41 | מאת: מיה

שלום רב , אני בת 24 , ולפני כ 4 חודשים התחילו כאבים בעקב השמאלי , כאשר בבוקר , הדריכה הראשונה היא הכי כואבת , ואז עם ההליכה זה מופחת . עם הליכה מרובה , הכאבים שוב מתגברים . לפי בירור , כנראה מדובר בדורבן . רציתי להתייעץ לגבי טיפולים השונים . תודה רבה

מיה שלום דורבן הוא שם עממי לדלקת בחלק התחתון של העקב, לרוב מדובר על מצב דלקתי בחיבור של הרצועה לחלק הקדמי התחתון של עצם העקב. אין טיפול אחדי שהספרות תומכת חד משמעית ביעילות שלו, אבל בין הטיפולים המקובלים ניתן למנות הליכה עם נעלים רכות, רצוי עם עקב מעט מוגבה, מסאז' מקומי עם קרח, דיקור מערבי, גלי הלם (לא באמת יודעת מה היעילות שלהם במקרה הזה) מתיחות אינטנסיביות לשריר התאומים ולגיד אכילס- זה אולי אחד הטיפולים שאני מצאתי עליו הכי הרבה עדות מחקרית. תעשי גוגל על תרגול אקסנטרי לשריר התאומים- eccentric exercise , ואם את יכולה תגשי למכון פיזיותרפיה לקבל הדרכה וטיפולים. עדיף להתחיל לטפל כמה שיותר מהר על מנת למנוע מזה להפוך לכרוני. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה