ספורט עם מפרק ברך מלאכותי.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/11/2022 | 19:32 | מאת: נפתלי הספורטאי

בן 75. עוסק בספורט הליכה נמרצת ומשקולות. שוקל להחליף מפרק ברך בשל שחיקת סחוס חמורה. אין כאבים אך מתקשה בירידות ממדרגות ומדרון. האם לאחר החלפת מפרק אוכל להמשיך בספורט הליכה? אני ממש מכור

נפתלי שלום אני לא בטוחה שאני מבינה במה בא לידי ביטוי הקושי בירידות, אם לא כואב לך, שכן לרוב ההתייצגות של שחיקת הסחוס וההפרעה שלה ביומיום מתבטאת בכאבים. בכל אופן ההחלפה של המפרק אמורה לאפשר לך איכות חיים טובה יותר מבחינת הברך בהיבט של תפקוד וכן לאפשר ספורט של הליכה ומשקולות. כמובן שניתוח הוא מהלך שיש לו את הסיכונים ואת תופעות הלואי שלו, אבל זה כבר לדיון עם המנתח. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה