סוגי ספורט ובעיות רפואיות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/11/2022 | 18:16 | מאת: רותי

שלום רב, מעוניינת לקחת חלק במספר חוגים כגון: התעמלות ותנועה, צ'קונג, יוגה, פלנדקרייז וריקודי עם. אך יש לי מספר בעיות כמו אוסטרופורוזיס, ברך-כונדרופתיה דרגה4 patellar ridge כונדרופתיה דרגה 3 פסט לטרלי של הפיקה. עמוד שדרה בלטי דיסק והיצרות האחורית L3-L4. שאלתי היא: האם ניתן להשתתף בחוגים אותם ציינתי למעלה, או שאני יכולה לגרום לעצמי נזק? תודה רבה על תשובה.

שלום רותי, פעילות גופנית הינה חשובה וטובה גם עם הבעיות שציינת. לפי הבעיות שציינת הפעילות צריכה להיות עם עליה הדרגתית בדרגות הקושי ובתחילת האימונים להימנע מאימפקטים חזקים כמו קפיצות. לפני התחלה של כל פעילות ממולץ לדבר עם המדריך שיהיה מודע לבעיות ועל מנת שיוכל להתאים את התרגילים ולהעלות את דרגת הקושי באופן הדרגתי. פעילות ציקונג (שזה למעשה סוג של טאי צ'י), יוגה ופלדנקרייז הינם פעילויות העובדות על מתיחות ושיווי משקל ולכן הם טובות מאד. הפעילויות האחרות אותן ציינת יכולות להיות טובות אף הן אך חשוב מאד שהמדריך יהיה טוב ויוכל להתאים את התרגילים ליכולתך. ממליצה בנוסף לפנות לפיזיותרפיה על מנת שיוכלו לתת לך תרגילים המותאמים לך אישית לבעיות הברכיים, הגב והאוסטוראופריזיס. בברכה, איריס

17/11/2022 | 16:03 | מאת: רותי

תודה רבה על התשובה המהירה והמאוד מפורטת.... היות ומתאפשר לי להשתתף אך ורק בשני חוגים, אשמח לדעת מה הכי יכול להועיל לי ולשפר את מצבי הגופני.זאת כמובן בהתאם לבעיות הרפואיות אותן פירטתי בהודעה הקודמת.תודה רבה

מנהלי פורום פיזיותרפיה