שאלה בנוגע לבעיות בעמוד השדרה הצווארי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/11/2022 | 10:38 | מאת: יוסף

אני בן 68, ואובחנתי כסובל מדיסקופתטיה צוואירת קשה בעיקר בחוליות C3-C4 u וכן בין C6-C7. זאת לאחר צילום MRI ובעקבות בדיקה מקיפה של מומחה לעמוד שדרה, אשר כתב שאין כרגע קליניקה פטולוגית קשה. הוא המליץ לי לגשת לפיזיוטרפיה. ותרגילי פילטיס. שאלתי: מה המטרה של פיזיוטרפיה במקרה שלי , כאשר ישנם אוסטאופיטים בחוליות שציינתי וכן זרמים, נימולים ועיקצוצים בתנוחות מסויימות, אך ללא כאבים? הוא כתב גם שבשלב הזה הוא ממליץ על טיפול שמרני בלבד ועלי לחזור לעשות שוב פעם בדיקת MRI אחרי חצי שנה. האם ישנם תרגילים ספציפיים היכולים לעזור? הוא אמר שחשוב לחזק את שרירי הצוואר וכן לחמם אותם.ולבסוף הוא אמר שאם הפיזיוטרפיסט לא יעשה את הדבר הנכון ,הוא יכול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת.אני חבר בקופת חולים כללית ונקבע לי כבר תור עוד חודש. בתודה מראש.

יוסף שלום פיזיותרפיסטים שעובדים בקופת חולים כללית הם כולם בעלי תואר ראשון (לפחות) ותעודת פיזיותרפיסט, ובהיותם עובדים בשירות הציבורי גם עברו הכשרה מתאימה. אוסטאופיטים ושינויים בדיסקים הם חלק מתהליך התבגרות והזדקנות נורמלי של הגוף שכל בני האדם חווים אותו באופן כזה או אחר. מטרת טיפולי הפיזיותרפיה היא לנסות ולהקל חלקית על הסימפטומים, לעודד תנועה, לשמור על טווחים ולחזק שרירים, וזאת מכיוון שאנחנו יודעים, על סמך מחקרים רבים שנעשו שלתנועה של המפרקים, ולשרירים חזקים יש להם השפעה מיטיבה על השינויים שחלים במפרקי הגוף השונים, ועל אוסטאו-ארטריטיס. בברכה, יעל

14/11/2022 | 13:26 | מאת: יוסף

ליעל, אני מודה לך על התשובה המנומקת ומאחל לך שפע של חיי בריאות ובשורות טובות בלבד. זכי למצוות יוסף

מנהלי פורום פיזיותרפיה