סובל משברי מאמץ ברגליים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/11/2022 | 12:45 | מאת: משה

שלום רב, סובל משברי מאמץ ב-2 הרגליים. האם חוץ ממנוחה רבה, ויטמין D במינון מוגבר + סידן יכול לעזור בקיצור משך ההחלמה של השברים או יכול לעזור להחלים יותר טוב ? תודה

משה שלום אני לא מכירה את הספרות בנוגע לויטמין D וסידן, אבל אם אובחנת עם שברי מאמץ אני בהחלט ממליצה על מנוחה יחסית. ניתן לעשות חיזוקים שונים שהם לא בנשיאת משקל, ולעיתים להוסיף טיפול לרקמה הרכה באזור השוקיים, אבל לזכור שזה טיפול תומך, לטובת השפעה בעיקר על הכאבים,לא יחיש את זמני ההחלמה של השברים.. יש כאן זמני ריפוי של רקמה שעובדים בהתאם לפיזיולוגיה. מה שכן, אני ממש ממליצה לחזור לפעילות באופן הדרגתי ומובנה. בברכה

מנהלי פורום פיזיותרפיה