כאבים בשריר ירך אחורי המסטרינג

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/10/2022 | 15:52 | מאת: עודד

שלום וברכה. שמי עודד, בן 47. אני כדורסלן מקצועי לשעבר, 2.04 מ' גובה, שוקל כ- 130 ק''ג. לפני כחצי שנה, מתחתי את שריר הירך האחורי בצורה רצינית. זה קרה לאחר ספרינט תוך כדי משחק כדורסל. חשתי כאב חד, כמו דקירה, ולכן ישבתי בצד. שמתי קרח ונחתי מספר ימים. שמתי לב גם שהיה לי שטף דם בחלק התחתון של השריר הנ''ל. למעשה מאז, יש לי כאבים ברמות משתנות במקום המתיחה. האם הגיוני שקרעתי את השריר?! למה אחרי חצי שנה!!!! עדיין כואב לי?! מה קורה פה? תודה רבה מראש על התשובה

עודד שלום לפי מה שאתה מתאר בהחלט יכול להיות שקרעת את השריר, ככל הנראה קרע חלקי. אם לא עשית פיזיותרפיה מסודרת אחרי האירוע, שכוללת מתיחות וחיזוקים, יכול להיות שהקרע התאחה "לא יפה" ונוצרה רקמה צלקתית שגורמת לכאבים. יש משמעות למתיחות מסודרות בעוצמות משתנות אחרי קרע בשריר, ןיש גם חשיבות לחיזוקים של השריר בכל מני אופנין(חיזוק אקסנטרי, קונסנטרי, פליאומטרי וכו..) אם אתה רוצה לדעת מה מצב הרקמה באשור הכואב, אתה יכול לבקש לבצע בדיקת אולטראסאונד. ואני ממש ממליצה לפנות לפיזיותרפיסט/ית על מנת לבדוק ולהתאים טיפול בהתאם. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה