תרגול גופני

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

18/10/2022 | 08:02 | מאת: ענת

,תרגילים לחזק תרצפת האגן יכולים לעזור בסיטואציה של דליפת צואה ? תוך כמה זמן זה משפיע אם התחלתי עם זה לפני כמה ימים

ענת שלום דליפת צואה עלולה להופיע בנוכחות חולשה של שרירי רצפת האגן אך זוהי לא הסיבה היחידה לדליפת צואה. ברב המקרים מקור הבעיה יהיה דווקא בסוגרי פי הטבעת. ייתכן שתרגול שרירי רצפת האגן, אם יבוצע בצורה נכונה ובתדירות גבוהה יסייע להפחית את הדליפה, אך מומלץ לגשת לפיזיותרפיסטית של רצפת האגן המתמחה בטיפול אנורקטלי (של רצפת האגן ה"אחורית" וסוגרי פי הטבעת) להערכה ולהתאמת תוכנית טיפול שתוביל לשליטה טובה יותר ולהפסקת הדליפה. לאחר ההערכה היא גם תוכל להפנותך לגורמים רלוונטיים במידת הצורך (גסטרואנטרולוג/פרוקטולוג ) לשאלתך- לא נצפה לשינוי ביכולת השליטה לאחר ימים בודדים של תרגול. בריאות שלמה עדי - פיזיותרפיסטית לשיקום רצפת האגן

מנהלי פורום פיזיותרפיה