שריר מתוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

27/09/2022 | 02:15 | מאת: אוראל

חודשים שיש כאב בשריר האחורי ברגל ימין. זה לא שריר תפוס,מרגיש כמו מתיחה. 1-האם שחרורו קשור לגב? 2-איך משחררים אותו? מסג? תרגילים? תודה

אוראל שלום שרירי הירך האחוריים נמשכים מהאזור שמאחורי הברך ועד עצמות הישיבה באגן. מכיוון שהגוף הוא מערכת סגורה, והאגן נמצא בהמשך לגב, קיים קשר בין שרירים אילו לגב התחתון. מתיחה של השרירים הללו אפשר לעשת כאשר יושבים עם רגל ישרה ומתכופפים לעבר הרגל או כשמרימים אותה על שרפשרף או כיסא, ברך ביישור ומתכופפים לעברה. לגבי מסאז', אני מניחה שאם יש מתיחה ניתן לעשות מסאז' על האזור. בכל מקרה אני ממליצה לפנות לייעוץ של פיזיותרפיסט/ית מוסמך/ת על מנת להתאים את התרגילים והמתיחות בהסתמך אל אבחון מדוייק. שנה טובה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה