"קריסה" של הברכיים במהלך הליכה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/09/2022 | 12:02 | מאת: יניב

שלום מזה חודשים רבים, כשאני הולך - אני חווה "קריסה" של הברך. זה כאילו שהברך (במרכז הברך, איפה שפיקת הברך) נשברת/מתכופפת קדימה לשבריר שנייה וחוזרת למקום. מהצד זה נראה לשבריר שנייה שאני צולע. זה קורה בשתי הרגליים - לפעמים ברגל ימין ולפעמים ברגל שמאל, מספר פעמים ביום ובשבועות האחרונים בתדירות יותר גבוהה. אינני יודע האם יש קשר אך אציין כי יש לי בלט דיסק בגובה L4-L5 המלווה בעקמת קלה בגב העליון, וסקרליזציה של L5 (שאני סובל ממנו מאוד, בלי קשר לשאלה הנוכחית על הברכיים) מה זה יכול להיות? אשמח לעזרתך - מודאג. יניב

יניב שלום, תחושה של חוסר שליטה על הברך (חולשה שרירית) במהלך הליכה יכולה לנבוע ממספר גורמים ודורשת בדיקה מקיפה. ממליצה לך לגשת לפיזיותרפיה ולהביא איתך את ממצעי ההדמיה שבידך יד מנת שיוכלו לבצע בדיקה מקיפה ולבדוק האם יש קשר בין ממצאי ההדמייה לקליניקה בשטח (קריסה של הברך). בלט דיסק או עקמת יכולים לגרום לחולשה שרירית במידה והם לוחצים על עצבים אך אין זה אומר כי זה הלחץ באמת נגרם ולכן שוב ממליצה לגשת לבדיקה מקיפה לאיבחון מקור החולשה וכן קבלת תרגילים וטיפול מתאים שיעזרו לחזק את השרירים ולמנוע קריסה של הברכיים. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה