נוקשות לאחר הורדת גבס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/09/2022 | 13:11 | מאת: אורי

שלום וברכה. ל9ני כשלושה שבועות היה לי שבק קטן בשורש כף היד ושמו לו גבס ולאחר שלושה ימים הוא הוחלף לגבס קל. היום לאחר שלושה שבועות הורדתי את הגבס בהמלצת הרופא וכעת יש לי מעט קושי וכאב קל להזיז את המפרק בשלמותו , כלומר אני יכול לעשות פעולת עם היד אבל לפעמים יש כאבים קלים או קושי תנועתי מין תחושת נוקשות ביד. אשמח לדעת מה עלי לעשות

אורי שלום אחרי הורדת גבס מקובל להפנות לפיזיותרפיה ואתה גם אמור לקבל תור בתוך ימים ספורים. בינתיים אתה יכול לעבוד עם המפרק בתוך אמבט של מים חמימים, או אפילו בזמן מקלחת. המים היא מדיה טובה להתחיל להפעיל את היד. ובהדרכה להתקדם עם ההפעלה תוך תשומת לב לכאב. לגבי העלאת עומסים ונשיאת משקל, תתקדם לפי המלצת הפיזיותרפיסט. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה