הקשתה של הצוואר בשכיבה על הגב?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/08/2022 | 14:47 | מאת: דוד

שלום, כאשר אני שוכב על הגב אז הצוואר שלי נופל מטה ואפילו מתעגל כלפי פנימה ונהיית הקשתה של הצוואר. אני שם כרית וזה עוזר במידה מסוימת אבל עדיין קם בבוקר עם כאבים. אני זוכר שלפני כמה שנים לא היה לי כלל צורך בכרית והמצב רק מחמיר עם הזמן. לדעתי גם הצוואר שלי יותר כפוף מבעבר בזמן עמידה ואני מרגיש שאחת העצמות בצוואר קצת יותר בולטת מבעבר. השאלות שלי: 1) למה זה קורה? 2) מה השם המקצועי של הבעיה? 3) איך מטפלים? 4) האם זה הפיך? תודה למשיבים.

דוד שלום הגוף שלנו הוא דינמי ולאורך השנים מתחוללים בו שינויים רבים, בין היתר במבנה העצמות, באורך שרירים, בגמישות וכו.. חלק המשינויים נראים לעין ומורגשים, וזה מהלך טבעי, וזה בסדר להתאים את הסביבה לצרכים של הגוף. יחד עם זאת, על מנת לשפר כוח שריר או גמישות, או על מנת לקבל הדרכה במציאת פתרונות לאי נוחות ספציפית, אני ממליצה לפנות לפיזיותרפיסט מוסמך ולהתייעת עימו. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה