העדפת צד תינוק אחרי שינה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/08/2022 | 13:11 | מאת: עדי

שלום, בני בן 4 חודשים. מטופל בפיזיותרפיה בהתפתחות הילד בגלל חולשה בחגורת כתפיים והעדפת צד. כיום מרים ראש יפה בשכיבה על הבטן ומסובב ראש לשני הכיוונים. אמנם יש עדיין העדפה לצד שמאל. שמתי לב שבבקרים כשהוא קם אחרי שנת לילה ארוכה ואנחנו משחקים הוא שוכב על ברכיי ומסובב את ראשו בצורה חדה לצד שמאל. רק לשמאל. ומחזיר את הראש לאמצע כדי להביט בי כשאני מדברת. שאלתי היא אם העדפה מתחזקת אחרי שינה? אנחנו ממשיכים לעבוד על כך אבל האם זה נורמלי שהוא עושה זאת לרוב אחרי שינה ארוכה?

עדי שלום באופן עקרוני, אחרי שינה באים לביטוי ההרגלים החזקים והטבעיים יותר. וההרגל הנלמד עדיין לא טבעי לו. בכל מקרה, מכיוון שאת מטופלת בהתפתחות הילד, תוכלי להציף את השאלה גם מול הפיזיותרפיסט המטפל. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה