שאלה על קרע בכתף= לא עובר..

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

03/08/2022 | 22:42 | מאת: מתנצלת על האורך

הי, התגלה לי קרע חלקי בגיד הכתף. זה היה מאז מבצע שומר החומות כך שכבר עברה שנה. האבחון היה לפני 7 חודשים.ע"י MRI אני בגילאי 40+ אז לאחר שקראתי חומר הבנתי שזה דבר שקורה מאליו.. למרות שיכול להיות שאצלי זה קרה כי הרמתי כיסא גלגלים 3 קומות וסחבתי משקל כי טיפלתי בהורה. בכל אופן מכאב חריף- לא ישנה בלילה לא יכולה לטאטא רצפה. כאב קדמי ואח"כ אחורי ולא יכולה לעשות תנועה מסוימת. הכאב כאילו עבר, חלק מזה כי הרופא אמר לא לעשות בה שימוש. הקטע שהכאב קצת חוזר לי. לא לכל היום ולא בלילה. אבל בתנועה מסוימת/ מנח מסויים. למשל שאני עם היד על השולחן מחזיקה את "העכבר" של המחשב. רציתי רק לשאול: כמה זמן לוקח לזה להחלים, אם בכלל? אדגיש שהבנתי שזה קרע קטן. מה אפשר לעשות? האם זריקה מרפאת את הבעיה?

שלום, ישנם מספר גידים אשר נמצאים סביב הכתף ובהם יכול להיות הקרע החלקי. על מנת לענות על השאלה ששאלת יש צורך לעשות בדיקה מקיפה על מנת לאבחן איזה תנועה מפיקה את הכאב ולהדריך אותך איזה תרגילים ניתן לעשות על מנת להפחית את הכאב ולשפר את התנועה. ממליצה לך לגשת לפיזיותרפיה לצורך אבחון והדרכה זו. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה