פריצות דיסק ובלטים לכל אורך עמוד השידרה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/06/2022 | 13:03 | מאת: שוש

שלום, גיל 50. בבדיקת mri נמצאו בלטים ופריצות דיסקים מרובות . פריצת הדיסק המשמעותיות ביותר הן באיזור L1-5. שאלתי, האם קיימת דרך לשפר את פריצת הדיסק ולשחרר את העצב שלוחץ בעזרת תרגילים ולא בעזרת ניתוח? הכאב היומיומי הוא ברמה של 8 מתוך 10.

שלום שוש, קודם כל ברצוני ליידע כי פיזיותרפיה יכולה לעזור לדחות ואף למנוע ניתוחי גב, גם במידה וישנה פריצת דיסק. לפי מה שרשמת הכאב הינו ברמה גבוה במהלך היום וממליצה לך לגשת לפיזיותרפיה לעשות בדיקה מקיפה, על מנת להתאים לך טיפול להפחתת הכאבים הרבים מהם את סובלת. במידה וישנם סימפטומים נוירולוגים נוספים כמו, אי שליטה על סוגרים יש לגשת מיד לבדיקת אורטופד. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה