כאבי גב, בלט דיסק, הרמת משקולות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/06/2022 | 11:00 | מאת: שי

שלום רב, אני כבר אובד עצות. אני סובל מבלט דיסק בגובה L4-L5 המלווה בעקמת קלה בגב העליון + סקרליזציה של L5. עקב בלט הדיסק הזה הפסקתי ללכת לחדר כושר מאחר שתרגילים רבים "העירו" את המקום והחזירו לי כאבים. לאחרונה חזרתי, בביתי הפרטי, להרים משקולות לידיים - בדגש על תרגילי משקולות לשריר הדו-ראשי (כפיפת זרוע - תרגיל ידוע). ניסיתי לעשות את התרגיל גם בישיבה, וגם בעמידה, ובשתי הפוזיציות אני סובל מלחץ רב באזור הבלט ולאחר שאני מסיים את התרגילים אני גם חווה כאבים. רציתי לשאול... באיזה פוזיציות שעוד לא ניסיתי, נכון לדעתך לקיים את התרגילים האלו על מנת שלא לפתוח את תיבת הפנדורה הזאת של כאבי בלט הדיסק. אני אובד עצות... תודה רבה. שי

שי שלום כאבי גב על רקע בלט דיסק נוטים ללות חלק ניכר מהאוכלוסיה, ולא בהכרח מגבילים פעילות. גם כאב קל שמתלווה לפעילות גופנית, לא מחוייב המציאות שהוא מעורר דאגה. אבל אם יש תרגיל מסויים שדווקא הוא מעורר את הכרב בגב, אפשר פשוט לוותר עליו ולעשות תרגיל אחר במקומו. ובכל אופן, כדי לבות תוכנית אימון מתאימה, אני ממש ממליצה לפנות לפיזיוץרפיסט שינחה אותך בנוגע לעמדות המוצא שטובות לך עבור התרגילים. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה