אנטרוליזסטזיס L 4 ספינל סטנוסיס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/06/2022 | 13:08 | מאת: יחזקאל

בן 74 בריא. כאב מותני (לא חזק) עם הקרנה לעכוז שמאל ומפשעה. שנים עושה ספורט קשה כולל הרמת משקולות. האם, בהעדר כאב, אפשר להמשיך ספורט משקולות בשכיבה? אני מבין שבעמידה זה אסור. . נא דעתך.

יחזקאל שלום ראשית אני לא מכירה התוויה כללית שאומרת שאסור להרים משקולות כשיש הקרנה. מציעה לבדוק את זה לגופו של מקרה. רלוונטי אופי הכאב, מתי התחיל ומה הטריגר להתחלה, מה גורם להחמרה של הכאב, וכך הלאה..ובהמשך, אני בוודאי שאיני רואה מניעה להמשיך משקולות בשכיבה בהיעדר כאב. ממליצה ממש לפנות לפיזיותרפיסט/ית לצורך בדיקה וייעוץ בנושא. בברכה, יעל

15/06/2022 | 20:37 | מאת: יחזקאל

תודה רבה. חן, חן

בוקר טוב אני רואה בכותרת של השאלה שלך שכתוב שיש לך אנטרוליסטזיס, ופיספסתי את זה בגוף השאלה, זה מחייב יותר זהירות, והתייחסות למידת הליסטזיס (מידת ההחלקה של החוליות). אבל חוזרת על ההמלצה שלי לפנות לייעוץ אצל פיזיותרפיסט, עם תוצאות ההדמייה לצורך דיוק ההנחיות לפעילות גופנית. סופשבוע נעים, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה