כאב בשרירי השוק ברגל שמאל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

24/04/2022 | 14:05 | מאת: יוסי

שלום, מזה כחודשיים חש כאב בשריר האחורי ועכשיו קצת גם בקדמי בשוק. אני רץ שלוש פעמים 5 עד 10 קמ . מורח פסקינדול וזה עוזר. ממש לא רוצה להפסיק לרוץ. משתדל לרוץ בצעדים קטנים ולעשות מתיחות אחרי ולפני פעילות אבל הכאב ממשיך ואולי אפילו הגיע גם לקדמת השוק - האם נשמע כדלקת? מה אפשר לעשות כדי להמשיך לעשות פעילות ולטפל תוך כדי?

שלום יוסי, מהסיפור שלך קשה לי להגיד האם זה דלקת או לא. לפי מה שאני מבינה מהכתיבה שלך אתה מנסה לעשות שינויים על מנת להקל על הכאבים, אך על מנת להדריך אותך איזה שינויים באמת יכולים לעזור לך יש צורך לעשות לך בדיקה מקיפה ואף לראותך רץ. הייתי ממליצה לך לגשת לפיזיותרפיה על מנת לעשות בדיקה מקיפה ולראות האם המקור לכאבים הוא דלקתי והאם יש צורך בשינוי תבנית הריצה ולהתאים אותה לך. בנוסף הייתי מגיעה לטיפול זה עם צילום ריצה שלך מלפנים ומהצד שכן לרוב ריצה על מסילה שקיימת במכוני פיזיותרפיה אינו דומה לריצת בשטח או על מדרכה. עד הגעה לפיזיותרפיה הייתי מנסה לראות האם ישנו הבדל בריצה על משטחים שונים כמו ריצה על מסילה נעה או על חוף הים בחול רטוב, מתיחות טובות באופן קבוע, וגם הייתי בודקת אם איזה נעליים אתה רץ וכמה זמן יש לך אותם בשימוש. נעלי ריצה מומלץ להחליף אחרי 500-600 ק"מ ריצה מצטברת, שלפי התאור שלך זה בסביבות השנה ואפילו פחות. בברכה, איריס

25/04/2022 | 23:07 | מאת: יוסי

תודה רבה רבה. החלפתי נעליים כדי לשלול את עניין הנעליים וזה לא שיפר , אולי אפילו גרם לכאב נוסף. מקבל העצה לצלם הריצה אבל זה התחיל לפני חודשיים אחרי שנים של ריצה בלי בעיות . האם כדאי לקחת אטופן ובמידה וזה עוזר - יוכיח כי זו דלקת? האם יש סכנה בלהמשיך לרוץ? תודה רבה!!

שלום יוסי, ריצה היא פעילות גופנית טובה לבריאות ולפי מה שנשמע זו פעילות שאתה אוהב לעשות ולכן ממליצה לך להמשיך בפעילות. תנסה אולי לשנות את משטח הריצה ותראה מתי מופיע הכאבים וכמה זמן הם נמשכים (במהלך הריצה ואחריה). עם כל הנתונים האלו הפיזיותרפיסט שיבדוק אותך יוכל לתת לך המלצה להמשך אימונים ותרגול. לגבי אתופן גש לרופא שיוכל לבדוק ולתת מרשם. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה