קרע בלברום עליון SLAP

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/02/2022 | 17:44 | מאת: עמית אור

שלום רב, כבר כ6 5 שנים יש לי קרע בלברום עליון, מאובחן על פי MRI הייתי אצל אורטופד והוא עשה לי בדיקות ליד וכתף, ונראה כי טווח התנועה שלי הוא מלא, אני יכול לעשות כל מה שאני יכול לעשות עם היד השניה, ואין לי כאבים בבדיקות אלו, אך כשאני עושה תרגילים מסויימים בחדר הכושר יש לי כאבים בכתף, ובתרגילים מסויימים יש לי פריקה של הכתף שהיא נפרקת וזחוזרת למקום, האם כדאי לי לעשות ניתוח? או שאני יכול להמשיך להתאמן אך לוותר על תרגילים מסויימים.

שלום עמית, קודם כל חשוב מאד לשמור על טווחי תנועה של הכתף. וחשוב מאד לעשות תרגילי חיזוק בעיקר של שרירים המייצבים את הכתף. ממליצה לך לפנות לפיזיותרפיה על מנת שיבצע בדיקה וידריך אותך על תרגילים חשובים לשמירה על הכתף ולהימנע מפריקה. ממליצה לך להימנע בשלב זה מתנועות בעיקר כנגד התנגדות אשר גורמות לך לפריקה. ניתוח הינו אופציה שקיימת אך תתחיל בטיפול שמרני ותתיעץ עם הפיזיותרפיסט/ית שיטפלו בך בנושא בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה