החלשות רצפת האגן שנתיים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/02/2022 | 21:56 | מאת: שני

אני שנתיים וקצת אחרי לידה. אחרי ההריון ההוא בקושי סבלתי מבעיות ברצפת האגן אז גם לא ממש התמדתי בתרגילים לחיזוק השרירים. הרגשתי שזה לא בדיוק איך שהיה פעם אבל לא סבלתי מבעיות. אבל לאחרונה התחלתי לתכנן הריון נוסף (עדיין לא בהריון, רק מתכננת) ואני מרגישה פתאום החמרה משמעותית, חולשה בשרירים שם, הכל רפוי כזה, ואפילו בימים האחרונים דליפת שתן בהתעטשות. האם זה יכול להיות קשור להריון הקודם אם זה מתפתח רק שנתיים אחרי? והאם כדאי לדחות הריון נוסף עד שמטפלים בזה, או שניתן לטפל גם במהלך הריון? אני לא רוצה להגיע למצב של נזק מצטבר שיוצר נזק קבוע משמעותי. תודה!

שני שלום כל הריון ולידה מובילים להחלשה של רצפת האגן. לא תמיד החולשה תהיה סימפטומטית כלומר, לא תמיד נרגיש שיש חולשה. אנחנו ממשיכות בשגרת חיינו- מרימות את התינוק, חוזרות לשגרה של פעילות יומיומית ולפעילות גופנית ובעצם הדברים שעשינו יותר בקלות טרם הלידה הראשונה יכולים פתאום להוביל לתחושות אחרות באזור רצפת האגן בשל החלשות השרירים באזור. ביטוי לבעיה ברצפת האגן נתת בעצמך כדוגמא- דליפת שתן בעיטוש. לדעתי תמיד מומלץ לגשת להערכה של פיזיותרפיסטית לרצפת האגן לאחר לידה (גם אם מדובר על שנתיים לאחר לידה ובעיקר אם ישנם סימפטומים או תחושה של חולשה או דליפת שתן במאמץ) ובעיקר אם את מתכננת הריון נוסף- הדבר יכול להועיל לך מאד שכן ישנם מחקרים שמראים שביצוע תרגול נכון של שרירי רצפת האגן יכול להפחית או למנוע אירועים של דליפת שתן במהלך ההריון ולאחר הלידה ובכלל- להביא אותך להריון הבא מודעת יותר ומחוזקת יותר. שיהיה המון בהצלחה עדי -פיזיותרפיסטית לשיקום רצפת האגן

מנהלי פורום פיזיותרפיה