קרע בשריר ווסטוס לטראליס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

22/02/2022 | 15:59 | מאת: שאדי

לפני 12 יום במשחק כדורגל , מידהו נכנס בי חזק הברך שחו פגעה בירך שלי ומאז נוצר קרע. בצילום אולטרסאונד יש קרע אורך 5.6 רוחב 2 עומק 2 עד עכשיו אחרי12 יום אני הולך על הרגל עם מגבלה וכאבים , אני לא מצליח לעשות כיפוף בברך בכלל בגללל ברגע אני רוצה לעשות כיפוף ישירות אני מרגיש כאבים בירך בשריר שכזה מגביל אותי, האם זה טבעי בגלל הכאבים והקרע שלא אוכל לעשות הכיפוף ולהרגיש ככה? בנתים אני עושה טיפולי פיזתראביה רק חשמל ועיסוי בקטנה, מה הטיפול שאני צריך לעשות! כמה זמן יקח להחלים מהקרע? האם שאני לא יכול לעשות כיפוף ומרגיש כאבים זה טבעי?

שאדי שלום הטיפול בקרע בשריר משתנה בהתאם לשלב של הפציעה. את השלב הראשון כבר די עברת, בהינתן שאתה כשבועיים אחרי הטראומה. השלבים הבאים דורשים תרגול עדין ותחת השגחה של פיזיותרפיסט.ית. התרגול יבנה בהדרגה, יכלול מתיחות, כיווצים שונים (סטטי- שלא גורם לתנועה, ואח"כ איזוטוני- כזה שגורם לתנועה), מתיחות מתונות והתקדמות הדרגתית. זה נכון שטיפול טוב יכול לשפר את ההחלמה, אבל בסוף לרקמה יש את הפיזיולוגיה והתהליכים שלה, וההחלמה יכולה להיות בין חודש וחצי לחצי שנה לחזרה מלאה לספורט. חשוב להיות תחת השגחה של פיזיותרפיסט.ית מנוסה ולעבור את השיקום כמו שצריך. בהצלחה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה