אזור כואב עם חומר מוזר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

03/02/2022 | 14:43 | מאת: רוקי

אני לא בטוחה אם זה כי גרבתי יותר מדי גרביים ברמה שהנעליים לחצו על הרגל (היה קר במיוחד. בסביבות המינוס 14-15 מעלות) או בגלל הנעל עצמה, אבל לפני כשלושה שבועות התפתחה סוג של בליטה קטנה מעל העקב השמאלי. בכל פעם שאני הולכת, היא הופכת לכואבת במיוחד. אין שום דבר חריג נראה לעיין אבל, כשאני ממששת את המקום, מרגיש כאילו יש ג'ל בין העצם לעור. ניסיתי לעשות ספורט עם נעל פחות הדוקה וזה לא עזר. לפני כשבועיים הפסקתי לחלוטין עם ריצות והליכות ועברתי לאופניים אך כשזרתי, לפני יומיים, הכאב שוב הפך לבלתי נסבל. מה דעתך? תודה

05/02/2022 | 20:10 | מאת: רוקי

הבנתי שלאזור קוראים גיד אכילס (אני לא יודעת אם זה באמת הגיד). מקווה שעכשיו זה יהיה ברור יותר

שלום רב כפי שציינת באזור האחורי של העקב נמצא גיד אכילס, ויכול להיות שיש רגישות כלשהי על הגיד, כמו כן יש בורסה קטנה(מעין שקיק של נוזלים) שמפרידה בין הגיד לבין עצם העקב, וגם היא עלולה לכאוב. בשביל להבין מה בדיוק כואב לך שם ואיך ניתן להקל צריך לבדוק אותך כמו שצריך, ואני מציעה לפנות לפיזיותרפיסט לצורך הבדיקה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה