פיזיןתרפיה ליד וכאבים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

31/01/2022 | 12:51 | מאת: שני

בת 33 בריאה בדכ. מחודש ספטמבר כאבים ביד מהמרפק עד לכתף ולעיתים זרם באצבעות. יד ימין. ככל הנראה בשל תנןעה לא טובה שביצעתי. מאז השתדלתי משמעותית להפחית עומס על היד. אין הגבלה בטווחי תנןעה או כאבים בשריר. בדיקת אי אמ גי תקינה. הופנתי לפיזיותרפיה שלדבריה נראה שהכאב הןא ממקור של עצב מתוח. הביאה לי תרגיל לבצע שאני מןשיטה יד לקיר ומצמידה לקיר כאשר האצבעות מופנות לריצפה. הגוף לצד הקיר והראש גם הוא מופנה הצידה (מעין התרחקות מהקיר). בתנועה זו אני מרגישה מתיחה מקצות האצבעות ועד לצוואר. אציין כי זה כואב מעט. התחלתי לבצע תרגילים לפני יומיים ואני מרגישה כי היד כןאבת לי יותר משום שאני מותחת אותה האם זה סביר שיהיה כאב לפני שיהיה שיפןר? האם זה תקין שבמידה ואכן יש לי עצב מתוח התרגילים הנכונים הם מתיחתו היומיומית?. מפחדת להחמיר את מצבי. תודה

שלום שני, חלק מטיפול במתיחה גם שרירית וגם עצבית היא אכן תרגול מתיחה. את המתיחה יש לבצע באופן עדין להגיע עד לכאב ולהכנס ולצאת ממנו על מנת להרגיל את העצב למתיחה. לאט לאט ניתן יהיה לבצע מתיחה יותר ארוכה. ממליצה לך בכל מצב לגשת לפיזיותרפיסטית שטיפלה בך ולקבל ממנה הנחיות מדוייקות של כמה זמן להישאר במתיחה וכל כמה זמן לבצע את התרגול. מכיוון שהיא בדקה אותך היא גם תדע כיצד לטפל באופן המיטבי. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה