מחלים מקורונה סובל מרגליים חלשות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

08/01/2022 | 17:29 | מאת: דרור

בן 57 בריא רזה 180 חליתי הקורונה בינואר 2020 וסובל מזה כ 8 חודשים מרגליים חלשות. עושה פעילות בפיזוטרפייה בראשון לציון. רוצה לדעת אם אתם יש משהו אחר שיכול לעזור?

שלום דרור, ישנם הרבה תרגילים לחיזוק גפיים תחתונות שניתן למצוא דוגמאות רבות להם באינטרנט, המטרה העיקרית בקביעת תרגילים לחיזוק הינה מציאת תרגילים שתוכל לבצעם בצורה בטוחה הן למניעת נפילות ופציעות והן מבחינת עבודה שרירית. מספר החזרות הרצוי לחיזוק הינו 10-12 חזרות שמבוצע 3-4 סטים עם מנוחות של כדקה בין סט לסט. העומס (משקל) שרצוי להשתמש בו הינו עומס שבסט האחרון קשה לסיימו, אך ניתן לביצוע בתבנית תנועה טובה. (דוגמא- יישור ברך בישיבה, צריך להתבצע עם גב זקוף ועם תנועה של השוק בלבד, ללא הנעת הגוף במהלך היישור). מכיוון שרשמת שאתה עושה פעילות גופנית במסגרת פיזיותרפיה, מציעה לך לדבר עם הפיזיותרפיסט שמטפל ומדריך אותך איזה פעילות גופנית ממולץ לך להוסיף לצורך חיזוק גפיים תחתונות ומתאים לך ביותר. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה