חוסר תחושה בנרתיק לאחר לידה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

19/12/2021 | 10:31 | מאת: שרית

שלום, בעקבות לידה ראשונה טראומטית הכוללת חתכים ווקום איבדתי תחושה בנרתיק ואני לא מרגישה כלל את החדירה ביחסים. (גם לא אצבעות או משהו) חברה ספרה לי שעשתה פיזיו' שכוללת אלקטרודה בנרתיק לבעיה זו בתוך שנה מהלידה, והבעיה נפתרה. הפיזיותרפיסטית שלי אומרת שבגלל שעברו 5 שנים ועוד לידה מאז, העסק אבוד. לדבריה לאחר שנה מהלידה אי אפשר להעיר עצבים שהשתתקו. האם זה נכון? האם טיפול באלקטרודה לא יכול לעזור לי? אשמח לכל מידע בנושא, וגם הפניה למאמרים באינטרנט, כי משום מה הענין הזה ממש מושתק לגמרי. רק מדברים על כאבים. תודה

שרית שלום תחילה, במידה ואינך במעקב של רופא נשים אני ממליצה בחום לגשת לבדיקת רופא לוודא שאין סיבות נוספות להפרעות בתחושה הנרתיקית. לידה טראומטית ובעיקר לידה מכשירנית פוגעת בשרירי רצפת האגן, לעיתים אף למובילה לפגיעה עצבית המובילה להפרעות בתחושה. בעיקר אם מדובר בחודשים הסמוכים ללידה. אי אפשר להשוות בין חברות כי לכל אחת מקור אחר להפרעות בתחושה- שרירי/עצבי/הצלקת הנרתיקית וכו'... הדבר שהכי מומלץ לעשות הוא לגשת לפיזיותרפיסטית לרצפת האגן, לצורך הערכה- תחילה להבין מהו המקור להפרעות בתחושה, לשאול שאלות מכוונות כמו האם התחושה חסרה לחלוטין או שיש מקומות שונים בנרתיק שבהם את כן מרגישה תחושה, האם יש שינויים בתחושה גם סביב פי הטבעת? האם יש הפרעות בהתרוקנות לשתן או צואה/ אי שליטה על שתן או צואה? האם חוסר התחושה הוא פנימי או חיצוני? האם את מרגישה גירוי חיצוני כמו חום או רטט? האם את מצליחה להרגיש גירוי מיני או להגיע לאורגזמה? גם במידה וישנה ירידה בתחושה בנרתיק ניתן להגיע לגירוי והנאה מינית שלא דרך הנרתיק ולכן חשוב מאד לבדוק האם התחושה סביב הדגדגן היא תקינה. חשוב להבין את התלונות והסימפטומים לעומק ולבצע טיפול מותאם. הטיפול לא כולל רק טיפול בגירוי חשמלי ויש טכניקות נוספות לגירוי תחושתי ולשיפור התחושה בנרתיק. בהצלחה, עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה