פיזיותרפיה אחרי ניתוח להוצאת ציסטה בכף היד

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/12/2021 | 09:48 | מאת: הדס

שלום וברכה .אמורה לעבר ניתוח ביום שני הקרוב .יש לי ציסטה שפוגעת לי בעצב האולונרי באצבעות 4 ו5 .יש לי פגיעה בתפקוד האצבעות ..מתי אני אמורה להתחיל טיפולים ומה ההבדל בין פיזיותרפיה לריפוי ועיסוק ומה צריך אחרי ניתוח כזה תודה מראש הדס

שלום הדס, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה הינם שני סקטורים במקצועות הבריאות. שניהם יעבדו על מיומנות מוטורית בשילוב פעילות קוגנטיבית. הפיזיותרפיה עוסקת יותר באבחון וטיפול במיומנות שלד-שריר- עצב. הריפוי בעיסוק עוסק יותר במיומנות יומיומית כמו בישול, רחצה. מכיוון שאת אמורה לעבוד ניתוח ביד, הייתי ממליצה לך לקבל טיפול הכולל פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק. זמן התחלת הטיפולים לאחר ניתוח תלוי ברופא המנתח, ויש להתחיל להפעיל איך שהרופא קובע שמותר. בהצלחה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה