כאבי גב תחתון - בת 28 בכושר משקל גוף תקין

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/11/2021 | 13:48 | מאת: אסתי

שלום, לפני כמספר חודשים התחיל לי כאב גב בגב תחתון שלא הפריע לי -להערכתי הכאב התחיל כי בשינה על הצד מנח עמוד השדרה היה לא תקין ולמיד הרגשתי שלא הייתה תמיכה במותן והרגשתי לחץ במותן. לאחר מעבר דירה לפני 3 חוד' כאב הגב החמיר מאוד. מרגישה את הכאב בצד היותר שמאלי של הגב באופן קבוע (גם במנוחה) אך בכיפוף הגב קדימה אני מרגישה כאב בעמוד השדרה התחתון. יש לי כאב להתכופף קדימה ולהתיישר וקושי לשבת זמן רב. אורתופד שבדק אותי ( הבדיקה הסתכמה בכך שביקש שאעמוד על העקבים ועל קצות האצבעות) קבע שזו דלקת וקיבלתי טיפול של ארקוקסיה לשבוע. משהטיפול לא עזר חזרתי אליו (בדק אותי שוב באותו האופן) והוא נתן טיפול של ברקסין ל10 ימים ופרקוסט (40 טב'). אין הקרנה לרגלים אך בתקופות טרם ווסת כואבות לי הרגליים בעקבות כאב הגב ברמה שאני לא מסוגלת ללכת. השאלות: 1.האם לגיטימי לטפל בכדורים מסוג זה? 2.מה הבדיקות שעליי לבקש לבצע על מנת להגיע לאבחון? 3.האם ישנו טיפול אותו כדאי לי לבקש על מנת לפתור את הבעיה הזו במהירות? 4.האם הבדיקה אותה ביצע הרופא היא בדיקה מספקת לאבחון?

שלום אסתי, כאבי גב יכולים לנבוע מגורמים שונים, וישנם מספר בדיקות אותם ניתן לבצע על מנת לנסות ולמצוא את הגורם לכאבים ולטפל בהם. ממליצה לך לגשת לפיזיותרפיה שיעשו בדיקה מקיפה ויתנו לך תרגילים וטיפול להפחתת הכאבים מהם את סובלת. לגבי תרופות אינני בקיאה בתרופות ואינני רשאית להמליץ על תרופות את יכולה לחזור לרופא עם השאלה הזו. תרגישי טוב איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה