הליכה כפופה והחלום ללכת זקופה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

03/11/2021 | 21:34 | מאת: הדס

שלום, בת 34 מאז שהייתי קטנה אני הולכת לא זקוף, הכתפיים וגב טיפה כפופים לצערי, שהייתי קטנה ההורים שלי לא יכלו לעזור לי בטיפולי פיזיותרפיה בשל מצב כלכלי לאחרונה, אני מרגישה צורך ללכת זקוף, להיות ישרה עם ביטחון כל פעם שהלכתי ( הליכה דיי קצרה עם גב ישר) מיד החלו לי כאבי גב חזקים האם בגילי אני יכולה לשנות ולא במעט את הכפיפה? ממה להתחיל? למי פונים? לאורתפד? חגורת גב? פילאטיס? ואם כן למישהי שמומחת ב? אשמח לתשובה💗

הדס שלום להליכה כפופה מקורות רבים, דוגמאות אפשריות לכאלו- חולשת חגורת הכתפיים, קיצור שרירי החזה, כפיפה הקשורה במבנה העצמות ואף הליכה כפופה התנהגותית. המלצתי אליך היא לגשת לפיזיותרפיסט/ית לאבחון ועל פי ממצאי האבחון לבצע טיפול ותרגול שיסייע בשיפור היציבה. ישנן דרכים רבות ומגוונות לסייע לשיפור היציבה גם בגיל 34,בעיקר הנושא חשוב אם יש כאבים הנלווים ליציבה השפופה אך גם כתרומה לשיפור ה"אסתטי" של ההליכה. בהצלחה!

מנהלי פורום פיזיותרפיה