התייעצות כללית לגבי ספורט

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

22/10/2021 | 07:49 | מאת: ליאל

שלום, מתנצלת על האורך של השאלה. אני תוהה אם ספורט מומלץ לכולם או שמא, אם יש לי נטיה לכאבים ללא ספורט או חבלה להימנע? עליי: 1. מאובחנת עם עקמת מותנית מלשכת הגיוס. יש לי גם היום בעמוד השדרה למעלה כלומר השכמות קצת כפופות. אין שום כאבים אבל אם אעמוד כל היום על הרגליים יכאב לי הגב באזור המותן בצורה מתונה וגם זה יכול להשפיע על הרגליים. בצבא הרגליים היו "כבדות" מתורנות מטבח או מלצרות..כיום אין כאבים כי נמנעת ממקצוע שיש בו עמידה. 2. כאבי מפרקים- לא הצליחו לאבחן מה זה. בעיקר באזור הברכיים- נוקשות, כאב מכרסם. למשך 7 שנים עד גיל 34 היה גם חשד לפיברו' היה לי בהמשך כאב שורף בגב, כאב במפרק הלסת- הרופא אמר בפעם אחת שיש איזה פרוצידורה לעשות לי.. רוצה לציין שהכל עבר כלא היה. 3. נכון לעכשיו אני בת 42- לפתע כאב בכתף עם מוגבלות בתנועה ובשינה מנסה לומר שיש לי אולי רגישות לא מוסברת..? ולכן האם ספורט דווקא יעזור שלא יהיו לי כאבים כלומר תהיה אולי גמישות וחוזק של גידים רצועות.? או שספורט דווקא לאחת כמוני, יכול לגרום סבל רב וקרעים? כמובן שאני לא מתכוונת להרמת משקולות. תודה רבה.

שלום ליאל, פעילות גופנית תמיד טובה וחשובה. השאלה במקרה שלך היא לא האם ספורט טוב למשהי עם רקע של כאבי מפרקים או עקמת. השאלה היא איזה פעילות גופנית יכולה להתאים לך בצורה הטובה ביותר. בכדי לענות על השאלה הזאת כדי לגשת לפיזיותרפיה ולעשות בדיקה על מנת להתאים את התרגילים הטובים והמתאימים ביותר בשבילך. אבל בגדול, הפעילות (ספורט) שאת צריכה ויכולה לעשות תלויה במה את אוהבת על מנת שתוכלי להתמיד בפעילות. אם את אוהבת שחייה לדוגמה זו פעילות נהדרת לבעיות אותם ציינת. בפיזיותרפיה לאחר האבחון יוכלו לעזור לך למצוא את הפעילות המתאימה. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה