שיקום הליכה ברגליים שונות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/10/2021 | 16:36 | מאת: שלומית

שלום רב יש לי סוכרת סוג 2 , עודף משקל ,ובצקות ברגליים. עקב כך הרגליים השתנו , ורגל אחת יותר ארוכה מהשנייה. זה גורם להליכה לא יציבה עם צליעה . כשאני הולכת על מדרכה ברחוב , אני חייבת להשתמש בהליכון , האם ניתן לשפר את המצב? תודה

שלום שלומית, ממליצה לפנות לפיזיותרפיה על מנת לבצע הערכה של תבנית הליכה, והתאמת תרגילים לשיפור תבנית ההליכה, ותרגיללי שיווי משקל למניעת נפילות. במידה והצליעה נובעת מהבדל באורך רגליים של עד סנטימטר וחצי הבדל ניתן להכניס מדרס לתוך נעל, במידה וההבדל באורך רגליים גדול יותר מסנטימטר וחצי ההגבהה בנעל צריכה להיות תוספת לנעל. כדי לעשות מדרסים מיוחדים והתאמה לנעל מומלץ לפנות לבעלי מקצוע המתאימים. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה