נזק שעשיתי לעצמי בגב ובישבן?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

30/09/2021 | 15:55 | מאת: מור

שלום ד"ר, לפני חודשיים בשיעור יוגה התכופפתי לרצפה לא טוב וישר הזדקפתי והרגשתי כאב בגב שפיזיותרפיסטית ואורתופד אמרו כנראה מתיחת שריר. במשך חודשיים הכאב לא היה חזק והרגיש רק כגב תפוס קצת וגם רק חלק מהזמן לא הורגש. לקחתי פיזיותרפיסטית עד הבית שעשתה לי עיסוי נקודות טריגר אבל היא חלתה בקורונה אז לפני שבועיים לקחתי מכשיר עיסוי בייתי שהוא עם 2 נקודות עיסוי משני הצדדים לצוואר ולגב והשתמשתי בו בגב התחחון תוך כדי שאני נשענת על כורסא והוא ביו הגב והכורסא. במשך 3 ימים השתמשתי בו יום כן יום לא ומאז כבר שבוע כאב הגב הפך לקשה ומאוד הרגשה של שריפה שלא היתה קודם וגם בישבו העליון יש לי כאב של עצמות ושריפה חזקה. האם ייתכן שעם מכשיר העיסוי גרמתי לעצמי פריצת דיסק? ואם לא, מה עוד ייתכן שקרה ובאיזו בדיקת הדמייה או צילום יהיה ניתן לראות את הנזק? תודה רבה

מור שלום אני לא מכירה את המכשיר ולא יודעת לומר לך מה יתכן והוא גרם או לא גרם, וזה לא מקצועי לזרוק אבחנות על סמך ניחוש בלי בדיקה יסודית. לשאלתך השנייה, בדיקות הדמיה בעזרתן ניתן לראות פריצות דיסק הן CT או MRI. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה