בקע דיסקלי מרכזי בינוני וכאבי תופת

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

22/09/2021 | 23:41 | מאת: אורית

שלום. תוצאות של CT לעמוד שידרה מותני - בין היתר : בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי, וגם בקע דיסקלי מרכזי בינוני בגובה L5-S1. אין עדות לסטנוזיס ספינלית. יש לי כאבי תופת כל פעם שאני קמה משכיבה לישיבה. האם מדובר בפריצת דיסק? פיזיותרפיה יכולה לעזור? זה מצריך ניתוח ? בתודה, אורית

שלום אורית ע"פ ה-CT ישנו בקע דיסק בחלקו הסופי של עמוד השדרה המותני.כלומר הדיסק שנמצא בין שתי חוליות בעמוד השדרה מתבלט לכיוון תעלת חוט השדרה, אך אינו גורם להיצרותה במקרה זה. אציין כי בקע דיסק הוא מצב שכיח מאד ולא תמיד מלווה בתסמינים קליניים גם אם מופיע בהדמיה. במקרה שלך, את אכן סובלת מכאבים ולכן אני כן ממליצה על פיזיותרפיה להערכה, הקלה סימפטומטית, והדרכה להתנהלות יומיומית. פיזיותרפיה, אורח חיים בריא (פעילות גופנית מותאמת סדירה, תזונה נכונה וכו') אמורים לסייע בהקלה על הכאבים והקושי התפקודי. ניתוח בדרך כלל יומלץ רק במידה וישנם סימנים של לחץ משמעותי על חוט השדרה (כאב מתמיד/נימול/חולשה של הגפיים התחתונות). בריאות שלמה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה