פיזיותרפיה במצב של אוסטיופורוזיס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/08/2021 | 14:09 | מאת: עמיחי

שלום רב, אבא שלי בן 86 ומרותק למיטה עקב שברים אוסטיופאטיים מרובים בחוליות עמוד השדרה וגם בצלעות. האם צריך פיזיוטרפיה במצב כזה? האם זה לא יכול לגרום לשברים חדשים? עדיף להיות לא בתזוזה עד לריפוי השברים? כל תנועה במיטה גורמת לו לכאבים.

שלום עמיחי, שכיבה ממושכת במיטה יכולה להוביל לסיכונים רבים כמו דלקת ריאות, פצעי לחץ ועוד.. עצמות צריכות שיופעל עליהן לחץ מסויים על מנת להיבנות ולשבר להתאחות. במידה והשברים יציבים (לפי החלטת רופא) ניתן לבצע תנועה. תפקיד הפיזיותרפיה הינה לעזור למנוע את הסיבוכים משכיבה ממושכת ולעזור ולהדריך בתנועה לפי יכולתו, ובמינימום כאב. ממליצה לך לפנות לפיזיותרפיה לצורך ביצוע הערכה וקבלת הדרכה המתאימה ביותר לאביך. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה