שריר תפוס שכמה שמאל חזה שמאל בית שחי שמאל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/08/2021 | 23:50 | מאת: אבנר

שלום התאמנתי בחדר כושר בחמשת החודשים האחרונים. לאחרונה כשעבדתי על החזה עם מכשירים ובשכיבות סמיכה התחלתי להרגיש תחושה של שרירים תפוסים באזור כתף שמאל, בקצה חזה שמאל ובבית השחי. לפי מה שמצאתי ברשת הבנתי שכאב שרירים באזור זה אכן מאופיין בכאב גם בבית השחי. העניין שהשרירים לא משתחררים מהתפיסה הזו. אני מרגיש לחץ מעצבן מתוך החזה השמאלי באזור השכמה השמאלית ובבית השחי. אני בריא ואין חשש למשהו בלב. בנוסף פניתי לשני טיפולים לפיזיותרפיסט לפציעות ספורט ולא מרגיש עדיין שיפור משמעותי. תוכל לתת לי כיווני חשיבה לפתור את זה? **הפיזיותרפיסט אמר לי לחזור להתאמן בהדרגה ושאני יצא מזה אשמח לכל עזרה שהיא ועצה

שלום אבנר, תרגול בחדר כושר על שרירי החזה אכן יכול להוביל לשרירים ותפוסים וכאב באזורים המתוארים. קשה לתת הערכה ולהתאים תרגילים ללא בדיקה מקיפה. לרוב לשרירים תפוסים ניתן לבצע תרגילי מתיחות והפעלה בעומסים נמוכים כפי שהמליץ הפיזיותרפיסט אצלו היית. מה שלרוב עושה את העבודה, ניתן גם להוסיף חימום מקומי ועיסוי. באופן כללי אימונים בחדר כושר צריכים להיות מתוכננים כך שתהיה חלוקת אימונים לפי קבוצות שרירים כך שיום אחד לדוגמא עובדים על שרירי חזה וביום אחר על שרירי גב. מספר האימונים אמור להיות מאוזן על מנת לשמור על מנת למנוע פציעות. בהצלחה איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה