התכווצויות שרירים קשה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

18/08/2021 | 16:26 | מאת: יעל

שלום, אני בת 41. לפני שנה היו לי 3 פעמים התכווצות שרירים קשה בכפות הרגליים שבה האצבעות התעווטו וזה חלף אחרי רבע שעה. לפני שבוע וחצי זה חזר והיה כל יום, לא תמיד האצבעות היו מתעווטות אבל שריר תפוס בכף הרגל וכאב חזק לכמה דקות. לא התרגשתי כי ידעתי שזה עובר. לפני 4 ימים זה היה 3 פעמים בים ובלילה וקמתי עם כף רגל ימין תפוסה והרגשה שהיא רדומה. ו 2 אבצעות ביד ימין תפוסות(לא רדומות) יש גם הרגשה שתפוס השריר בחלק האחורי של הירך והשוק באופן קל ברגל ימין. האם הרדמות של כף הרגל היא תחושה הגיונית שיכולה להיות מקושרת לכף רגל שבה נתפסו השרירים? כי האורתופד ישר אמר לי אולי נוירופתיה בתור בטלפון ואמר לי ללכת לנוירולוג,אבל הוא ממש מיהר ולא הקשיב לי. הזמנתי פיזיותרפיסית עד הבית. היא ניסתה לעשות לי עיסוי לשחרור שרירי השוק. באותו רגע זה לא עוזר, למחרת קמתתי עם רגל ימין שכבר לא הרגישה רדומה והשריר היה ב 90 אחוזים משוחרר, אך כעבור יום בלילה כנראה שוב היתה התכווצות והרדימות ברגל וההתכווצות חזרו למצב כמעט דומה ליום הראשון. עשיתי בעבר EMG שהיה תקין, אבל חלפו כ 4 שנים... גם ככה תור לבדיקה הזאת יש במקום אמין רק עוד כשנה. הרופא אמר לא לעשות במכון ממוגרף שאיתו מכבי עובדים. בעצם תהיתי האם זה לא ייתכן ולא אמור להיות מצב של רדימות אם השריר נתפס כמה פעמים באותו יום? ישר צריך לחשוב על נוירופתיה כי התפסות לא יכולה להסביר את זה? אני אעשה בדיקת מינרלים. היה חסר לי מגנזיום לפני שנה אבל העלתי את הערכים ואני ממשיכה לקחת. אני לוקחת גם גלולות נגד הריון ומרחיבי סימפונות שבגוגל קראתי שגם יכולה לגרום לתופעה. תודה רבה

יעל שלום אני מודה שלא ממש מבינה מה את שואלת בתוך כל המלל, אבל בכל מקרה, זה לא משהו לתת תשובות מבלי לבדוק אותך פנים אל פנים, לתשאל באופן מסודר, ולבדוק קלינית (להניח ידיים). ממליצה לתאם תור לבדיקה מסודרת. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה