כאב גב תחתון מחמיר בהזדקפות הגב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

03/08/2021 | 23:26 | מאת: יוני

שלום בשנות הארבעים מאתמול יש לי כאבים בגב תחתון כשאני קם מהמיטה או מישיבה יש לי כאב חזק יותר שמפריע לי להזדקף לגמרי ואני צריך להישאר מעט כפוף קדימה עד שאני חש קצת הקלה. אין חבלה ברקע. על מה מצביע כאב כזה עם התגברות הכאב בזקיפת הגב בקימה מישיבה ועוד יותר משכיבה? האם זה קשור לעמוד השדרה או יכול להיות גם שרירים תפוסים? דלקת כלשהי? מה אפשר לעשות בכדי להקל? האם בקבוק חם? מכשיר עיסוי? האם זה יכול לחלוף לבד? כמה זמן להמתין לפני שצריך לפנות לרופא? תודה

שלום יוני, כאב במהלך שינויי תנוחה יכול לנבוע ממספר גורמים וקשה לדעת ללא בדיקה מקיפה. כל עוד הסימטומים שיש זה כאב והגבלה בטווחים, ממליצה לך לגשת לפיזיותרפיה ולהיבדק על מנת לקבל תרגילים להקלה על הסימפטומים. במידה וישנם סימפטומים נוירולוגים כמו: ירידה בתחושה, חולשה, איבוד שליטה על סוגרים. זה הזמן לגשת לאורטופד לבדיקה. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה