טיפול בגלים קצרים, אולטרסאונג וטנס לחולה עם רוצב לב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/06/2021 | 13:19 | מאת: הדסה

אני בת 84, יש לי קוצב לב מזה חצי שנה, לאחרונה, אני סובלת מדלקת בעצם הירך (בורסיטיס). הפיזיותרפיסטית הציעה טיפול בגלים קצרים, טנס, ואולטראסאונד. האם זה לא יפריע לתפקוד תקין של הקוצב המושתל אצלי ? מבקשת תשובנ מהירה, הדסה

שלום הדסה למיטב ידיעתי גלים קצרים הינם התווית נגד מוחלטת לטיפול במטופל מושתל קוצב לב, לגבי טנס ואולטראסאונד- אם מדובר על טיפול מקומי רחוק מאזור החזה ניתן לבצע טיפול ע"פ הפעלת שיקול דעת מטפל, הייתי ממליצה להתייעץ עם הקרדיולוג טרם התחלת טיפול במכשירים אלו. ממליצה לפנות לפיזיותרפיסטית ולהתייעץ איתה בנוגע לתוכנית הטיפול וחששותיך לגבי נושא הקוצב. בריאות, עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה