שכמות מרחפות/מכונפות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

04/02/2021 | 21:25 | מאת: יעל

שלום, אני סובלת משכמות מכונפות/מרחפות (winging scapula) ולאחרונה המצב מאוד הדרדר, השכמות נראות הרבה יותר גדולות מבעבר ואני מפחדת שטיפול פיזיותרפי לא יצליח להחזיר את מראה השכמות הקודם. צירפתי תמונה של השכמות, אפשר לראות את השינוי בגודל. האם טיפול פיזיותרפי יכול להחזיר את השכמות למקומן ולגודלן הקודם והאם כשמחזקים את השרירים הם חוזרים לצורתם הטיבעית (כלומר לא מתוח מדי ולא קצר מדי)? אני מפחדת שחיזוק השרירים יגרום רק לשיטוח של השכמות ושעדיין יתפסו הרבה יותר מקום בגב. תודה :)

שלום רב אני לא יכולה לראות את התמונות שצירפת, אבל בכל מקרה, חיזוק שרירים לא משנה את הגודל של עצמות השכמה. חיזוק שרירים עשוי לתרום להקטנת ה- winging אולם לא באופן בולט ומשמעותי, וחיזוק שרירים נכון נעשה כאשר עובדים על מכלול שרירים, ולא רק על שריר אחד מבודד, וכן משלבים חיזוק עם מתיחות. בכל אופן, אין כאן תהליך שבסופו השכמות ממש נצמדות לגב . בברכה, יעל

07/02/2021 | 13:31 | מאת: יעל

לא התכוונתי לגודל העצמות- אלא לגודל השרירים ששולטים על מיקום השכמות. לגבי חיזוק השרירים; זאת אומרת שאי אפשר להחזיר את השרירים למצבם הטיבעי (הגודל כלפני הנזק) באופן מושלם ובכך גם את השכמות למקומן הטיבעי באופן מושלם בגלל הנזק שנוצר לעצבים/שרירים? תוכלי להסביר לי למה? האם הנזק לעצב מגביל את השריר מלהתחזק כפי שיכל בעבר או משנה את צורתו לתמיד? איך אוכל להגיע לתוצאות שיהיו הכי קרובות למצב לפני הנזק?

יעל שלום באופו עקרוני וכללי, גוף האדם הוא לא מכונה מושלמת בה כל דבר נמצא במקום מדויק. יש לנו עקמות, וחולשה של שרירים, וקיצור של שרירים אחרים, ולפעמים שרירים ארוכים מדי, ועצמות בולטות, וכו וכו.. וגם השאלה על "מקום טבעי" היא לא ממש מדוייקת, אלא אם כן מתרחשת ממש פריקה של מפרק. מעבר לכך, את משתמשת במילה "נזק" ואני מודה שאני לא מבינה על איזה נזק מדובר. האם היה אירוע כלשהו שגרם לטראומה? האם אובחן נזק שרירי או עצבי? אם לא אובחן נזק שכזה, אני מציעה לך לשנות את צורת ההתייחסות שלך לנושא, ולהתמקד בתרגילים ומתיחות שיתנו לך במכון לפיזיותרפיה על מנת לעשות את המיטב מבחינת חיזוק כללי של שרירי גו עליון , שכמות וגפיים עליונות, ולזכור, שכאשר אנחנו מדברים על חיזוק שרירים, התוצאות נראות בטווח של חודשים (3-4). בהצלחה, יעל

07/02/2021 | 22:16 | מאת: יעל

היי יעל, הנזק הוא כנראה עיצבי מתנועות חוזרות שפגעו בעצב (נהגתי להישען המון על יד אחת ומאז התחילו לי כאבים חזקים ומצב השכמות החל להדרדר). אני רוצה לבקש לעשות בדיקת emg מנוירולוג אך בגלל המצב (קורונה) אני די חוששת להגיע לביה"ח בכדי לבצע בדיקה זו. חקרתי על הנושא ולפי מיקום השכמות שלי זהו כנראה נזק לעצב החזה הארוך ששולט בשריר המסור הקידמי אך יכול להיות גם אחד העצבים ששולטים בשריר הטרפז או בשרירים המעויינים, וזה כבר אברר עם הנוירולוג. בקשר ל"מיקום הטיבעי"- אני מתכוונת למיקום שהשכמה אמורה להיות בו בגב. לפי התמונות של השכמות שלי לפני ואחרי הנזק שלמזלי דאגתי לתעד אפשר לראות את המיקום משתנה (המרחק בין השכמות גדל באופן משמעותי, הן נראות גדולות יותר כי הן בולטות יותר [כנראה מחולשת שריר המסור הקידמי] ולא צמודות לצלעות). הייתי שמחה אם היית יכולה לראות את התמונות, תוכלי לנסות להבין מדוע את לא מצליחה לראות אותן? תודה :)

יעל שלום אני ממש מצטערת, אבל לא מצויה בשמות העבריים של השרירים השונים. לגבי התמונות, אני לא יודעת, אבל זה באמת לא רלוונטי. אני יודעת מהי התמונה של winging scapula , והדיוק פה איננו משמעותי, שכן אני עדיין חוזרת על ההמלצה הראשונה שלי, ללכת לפיזיותרפיסט ולקבל תוכנית אימון שכוללת תרגילי חיזוק ותרגילי מתיחות. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה