כאב גב תחתון שמשתפר עם הנחת גליל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/01/2021 | 23:36 | מאת: שוש

שלום, בת 50. בבדיקות mri, ct התגלו בלטים ופריצות דיסק. אני לא בטוחה שהם הגורם לכאבי גב תחתון בצדאבצד ימין שמהם אני סובלת. אחת הדרכים שמשפרות את הכאב היא הנחת מגבת מגולגלת לגליל מתחת לגב, דבר שגורם לגב תחתון להיות מוגבה. אני מעונינת להבין בעזרתך מה הסיבה שזה עוזר לכאב גב.

שוש שלום כמו שכתבת בראשית שאלתך, אי אפשר לדעת האם יש קשר בין הממצאים הרנטגניים שאובחנו בבדיקות שלך לבין כאבי הגב. אנחנו יודעים שבגיל 50, לרוב המוחץ של האנשים שיעשו בדיקות הדמייה ימצאו פריצות או בלטי דיסק. זה חלק מהתהליכים שעוברים בגוף שלנו עם השנים, ואנחנו גם יודעים שלא בהכרח קיים קשר בין הממצאים לבין כאבי גב. כאבי הגב יכולים להיות על רקע סיבות שונות, ולהגיב לטיפולים או למנחים שונים. אין דרך, ולדעתי גם אין טעם לנסות ולהסביר מהם המנגנונים דרכם מוקל הכאב. כשאנחנו רוצים לקשר בין טיפול כלשהו לבין הקלה על סימפטום, אנחנו עושים זאת באופן מדעי, ומתבססים על מחקר שמוכיח קשר בין 2 הדברים. כל קישור אחר בין 2 הדברים הוא לא מבוסס. אם מצאת דרך שמקלה על כאבי הגב שלך זה נהדר, במיוחד אם זה על ידי פעולה פשוטה, לא מסובכת ולא תרופתית. מעבר לכך אני יכולה לומר לך כי יש המלצות חזקות, המבוססות על מחקרים, באשר לחשיבות הפעילות הגופנית בהפחתה של כאבי גב. כמובן שאני ממליצה לפנות לפיזיותרפיסטית אשר תבנה לך תוכנית מותאמת לפעילות גופנית. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה