פענוח ct עמש צווארי.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/08/2020 | 21:42 | מאת: מורן

שלום, אני רוצה פענוח עבור ct עמד צווארי בבקשה: להלן ממצאי בדיקת CT ע"ש הצווארי התוויה קלינית: כאבים. ממצאים: הודגמה סקוליאוזיס מינימלית קמורה ימינה. הגובה של גופי החוליות שמור. המרווחים הבינחולייתיים שמורים. אין עדות לסטנוזיס ספינלית. הנקבים הנאורליים הודגמו ללא היצרויות. שינויים ארטרוטיים קלים במפרק האטלנטו דנטלי. המפרקים הקטנים הודגמו שמורים. בקע דיסקלי מרכזי קטן בגובה C4-C3, C3-C2. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי, בגובה C6-C5, C5-C4. בקע דיסקלי פרא מדיאלי מימין בינוני בגובה .C7-C6

05/08/2020 | 13:42 | מאת: נעמה קדם

מורן שלום, הסבר לפיענוח ה CT אתה אמור לקבל מהרופא המפנה (אורתופד). לרופא שבדק אותך יש תמונה יותר רחבה של מצבך, ממצאי ה CT משלימים את הבדיקה. בברכה, נעמה

מנהלי פורום פיזיותרפיה