כאבים בעורף אחרי נפילה במדרגות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

07/05/2020 | 01:15 | מאת: ניקה

שלום רב, אני סובלת מכאבים בעורף/ צוואר/ שכמה כבר כמעט חודשיים מאז שנפלתי במדרגות על האיזור הזה, התעלפתי ופשוט התגלגלתי במדרגות. באותו לילה עשו לי צילום בבית חולים וראו שאין נזק לעמוד שדרה ואמרו שהכאבים זה מהשריר שנתפס חזק. מאז אני עדיין סובלת יום יום כל היום, לא יכולה לסובב את הראש לצד הכואב עד הסוף, לא אחורה, קדימה... הכאבים לא עוברים בשום צורה שהיא. האם זה באמת יכול לקחת כל כך הרבה. זמן? האם המצב מסוכן? ומה אפשר לעשות על מנת להקל? תודה מראש

ניקה שלום בהנחה ששללו שבר, או פגיעה בעצמות (שזה מה שרואים בצילום רנטגן), הפגיעה היא ככל הנראה במה שאנחנו קוראים 'רקמות רכות', וזה לגמרי יכול לקחת הרבה זמן. מבחינת הדמיה, על מנת לנסות ולראות מה קורה ברקמות רכות יש צורך ב CT או MRI, וזאת במידה ורופא מחליט כי אכן יש צורך. מבחינת הטיפולים, בפיזיותרפיה ניתן לנסות ולתת מענה לכאבים ולהגבלות בתנועה באמצעות טיפולים מתאימים. ממליצה לך לפנות לרופא ולקבל הפנייה לפיזיותרפיה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה