טיפול בקונטרקטורות בחולה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/01/2020 | 20:26 | מאת: משה

יש לי אח אחרי תאונת דרכים והוא סובל מקונטרקטורות ,הן בידיו והן ברגליו,נאמר לי שאין שום טיפול בנידון ,יש לציין שהוא מתפקד מבחינה מוחית המקרה היה לפני שלוש שנים ,כרגע הנ"ל מאושפז במחלקה סעודית ,נשאלת השאלה איך ניתן לטפל בו .

משה שלום אני לא יודעת על ידי מי נאמרו לך הדברים, אבל אנשי מקצוע (רופא/ה שיקומי/ית, מרפאה בעיסוק, פיזיותרפיסט/ית)הם אילו שאמורים לספק לך את התשובה האם ואיך ניתן לטפל בקונטרקטורות, וזאת על סמך בדיקה יסודית של מצבו. יש מצבים בהם ניתן לטפל באופן חלקי, יש מגוון טיפולים, ולעיתים יש קונטראקטורות שכבר לא ניתן לטפל בהן. ממליצה לוודא כי הוא נבדק על ידי גורמים אילו, ואז לבקש מהם הסברים והנחיות. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה