נזק מיקרוסקופי בכתף, עצלנית, אך סובלת

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/11/2019 | 21:23 | מאת: סתם אחת

סובלת מנזק מיקרוסקופי בכתף, כתוצאה מתאונת דרכים. האם העובדה שאיני עושה את התרגילים שהפיזיוטרפיסט נתן לי, תגרום לי חלילה לנזק בלתי הפיך או שהשיפור הינו פועל יוצא של חלוף הזמן? חן חן

שלום זו שאלה שבמתכונת הנוכחית שלה אני ממש לא יכולה לענות עליה. אני לא יודעת מה המשמעות הקלינית של הנזק שלך, ואיך הוא בא לידי ביטוי בתפקוד היומיומי שלך ובשימוש ביד. האבחנה של מה מצאו בהדמיה היא לא רלוונטית לצורך התשובה שלי. הפיזיותרפיה מטפלת בשימור ובשיפור התנועה והתפקוד, לפעמים תפקוד משתפר כפונקציה של זמן, לפעמים נדרשת התערבות. בלי לבדוק, לעקוב לאורך זמן אני לא יכולה לענות, ובטח לא לומר אם ייגרם נזק בלתי הפיך או שהדברים ישתפרו מעצמם. זו שאלה להפנות לפיזיותרפיסט שמטפל בך, ואולי להתאים תרגול אחר, כזה שאת כן יכולה לעמוד בו. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה