עזרה בפיענוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/11/2019 | 01:22 | מאת: עדידוש

שלום וברכה אני אחרי תאונת דרכים נפגעתי בכתף בהתחלה הגבלה פאסיבית ב90 מעלות ואקטיבית ב30מעלות ועכשיו הערכה יש שיפור בכאבים ובתפקוד הכתף עדין בבדיקה הקטיבית נעצרת ב90 מעלות אך בטיפול מגיעה תפקודית גם ליותר סיבולת ירודה 10 חזרות מקסימום 1. מה את חושבת על הבדיקה האם 90 מעלות זה לא טוב? האם לפי מה שהפיזיוטרפיסטית כתבה אפשר עוד להגדיל את הטווח תנועה או שלא? 2. מזה רוטטורים 3. מזה סיבולת ירודה וסיבולת נמוכה 4. האם את ממליצה לי ללכת לרופא או שלא במצב כזה תודה רבה

שלום שרירים רוטטורים של הכתף הם 4 שרירים שאחראים לייצוב מפרק הכתף. סיבולת שרירית זה מספר חזרות מירבי שאת מצליחה לבצע פעילות כלשהי כנגד התנגדות נמוכה, וסבולת ירודה זה אומר שאת לא מצליחה לעשות הרבה חזרות, בדיוק כמו שכתבת. לגבי השאלה הראשונה שלך, אני ממש לא יכולה לענות עליה מבלי לבדוק אותך, ולגבי ההליכה לרופא, זו החלטה שלך, אם את מרגישה שאין שיפור או שיש החמרה במצב שלך, או שאת מעוניינת לשמוע חוות דעת רפואית, את יכולה ללכת לרופא. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה