כאבי צוואר אחרי ניתוח וקשיי נשימה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/05/2019 | 09:30 | מאת: me

שלום רב עברתי לפני כחודש וחצי ניתוח להסרת מחצית בלוטה תריס ודיסקציה צווארית מדור 2-5 בהתחלה היו קשיים להרים את היד .. היום יש חוסר תחושה בצוואר ובעיקר קושי לסובב את הצוואר בטווח תנועה מלא וכאב כאילו הכתף והצוואר תפוסים. אני סובלת מאז הניתוח מתחושת מתיחה חזקה בצוואר שמלווה בקוצר נשימה. שאלתי היא האם יכולה להיות פגיעה בעצבים שגורמת לתחושה של מתיחה חזקה עד כאב וקשיי נשימה ואם אפשר לטפל בזה? תודה

שלום, לאחר כל ניתוח יכול להיות הגבלה בטווחי תנועה, כאב וירידה זמנית בתחושה. ממליצה לך לגשת לפיזיותרפיה לבדיקה והתאמה של טיפול לשיפור טווחים והפחת כאב וכן תרגול להקלה על נשימה. במידה והתחושה אינה חוזרת מומלץ גם לגשת לרופא המנתח לביקורת. בברכה איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה